Történet

 

 

 

A Hatetudnád Táncműhely 2012-ben alakult kezdő és középhaladó táncosokból, abból a célból, hogy szabadon, saját örömükre tudjanak táncolni. Ezért a próbáikon rendkívül nagy hangsúly kerül a szabad táncra, nem pedig csak a koreográfia és kötött folyamatok betanulására.

Annak ellenére, hogy a csoport még ennyire fiatal, idén nyáron már harmadik alkalommal rendezik meg a Hatetudnád Népművészeti Tábort a szegedi Kecskés-telepen, ahova azok jelentkezését is várják, akik esetleg szeptembertől csatlakozni szeretnének a csoporthoz, vagy akár csak meg szeretnék ismerni a közösség tagjait, és egy tartalmas hetet együtt tölteni.

Több szempontból különleges csoportról van szó. Egyrészt a tagok létszáma kis híján negyven, ami szegedi viszonylatban igencsak magasnak számít. Másrészt egyaránt vannak köztük huszonéves egyetemisták, középkorúak, és olyanok is, akiket már az unokájuk is elkísér egy-egy fellépésre. Harmadrészt, ezt a rendkívül erős közösséget a magyar néptánc és népzene szeretete tartja össze. Misem bizonyítja ezt jobban, hogy a Hatetudnádosok többed magukkal ott vannak minden szegedi táncházban, számos közösségi programot szerveznek maguknak, próbáikon szinte mindig akad valaki, aki hoz magával egy kis batyus eszem-iszomot, hogy a próba még jobb hangulatban teljen.

                    

 

Vezetőjük Lázár Zita, oktatóik: Nagy Zita és Szűmfira Máté

 

Elérhetőség: hatetudnadtancmuhely@gmail.com, www.hatetudnad.hu, https://www.facebook.com/hatetudnadtancmuhely/